TERBARU! / Baca lagi

Customer Puan Hana berjaya turunkan 4kg dalam masa 2 bulan

Hilang 4KG dalam tempoh 2 bulan

| Testimoni 5kg | No Comments
Berkenalan dengan beliau di branch, masa hana dok kalut isi form order. Tu lah tak mau buat dari rumah kan. Tengah focus isi form, datang someone, indian. Hehe "Excuse me...

Set Kurus Shaklee Sesuai Untuk Lelaki

| Testimoni 5kg | No Comments
Ni my beloved hubby saya...Tajul Razin nama glamor.... ✔Gambar SEBELUM tu..ialah sebelum kami kenal shaklee...tengok MUKA, PERUT dia..comel kan.. ✔Gambar SEMASA tu..sudah mula consume SHAKLEE..apa hubby raha consume...ialah HERBLAX,LECITHIN,OMEGA DAN...

8000 kalori tambah berat badan sebanyak 1 kg

| Kawalan Kalori | No Comments

  Tahukah anda? Setiap 8000 kalori yang terkumpul dalam badan (tidak dibakar) akan menyebabkan berat badan naik sebanyak 1 kilogram. Menurut kajian pakar diet, jumlah kalori yang diperlukan (Daily Calorie Requirement) oleh lelaki dewasa adalah 2000 hingga 2500 kalori sehari. Bagi wanita dewasa pula adalah antara 1600 hingga 2000 kalori…

Bagaimana Nak Kira Kalori Makanan

| Kawalan Kalori | No Comments

Pada kebiasaanya, setiap produk yang dijual akan menunjukkan kandungan jumlah kalorinya pada bahagian Maklumat Tentang Pemakanan. Pengiraan kalori boleh dibuat dengan mendarab berat nutrisi dalam “gram” dengan nombor pekali tertentu. Misalnya; Karbohidrat : Didarab dengan 4 kalori setiap gram Protein : Didarab dengan 4 setiap gram Lemak : Didarab dengan…

Apa itu Kalori?

| Kawalan Kalori | No Comments
Kalori adalah unit untuk mengukur tenaga Dalam pemakanan, kalori merujuk kepada penggunaan tenaga melalui makan dan minum, dan penggunaan tenaga melalui aktiviti fizikal. Sebagai contoh, sebiji epal mempunyai 80 kalori,...